Tatranský čaj alebo pocit horského života vo fľaši

O KARLOFF

Rodinná firma KARLOFF sa zaoberá predajom prémiových produktov v alkoholovom odvetví už od roku 2002. Výhradným dodávateľom produktov je spoločnosť TATRANSKÁ LIKÉRKA so sídlom v Kežmarku, ktorá vyrába svoje produkty výlučne z prírodných surovín od vybraných domácich a zahraničných dodávateľov. Sú to unikátne čajovo-bylinné likéry vyrábané v rôznej stupňovitosti od 17% až po 72% a v rôznych príchutiach, kde si každý určite nájde tu svoju, obľúbenú.

Karloff hovrí, že „NAŠÍM CIEĽOM NIE JE BYŤ NAJVÄČŠÍ, ALE NAJLEPŠÍ.“

Z čoho vyplýva aj ich vízia a poslanie . Prostredníctvom ich produktov a služieb chcú prispieť k väčšej radosti zo života a pomáhať svojím partnerom profitovať z obchodu.

Pôvod

Tatranský čaj má pôvod v dávnej slovenskej histórii. V radostných i menej radostných časoch si ľudia cenili každú chvíľu na stretnutie. Vždy sa pritom navzájom uctili pohárikom niečoho dobrého, silného. V tých časoch mnoho chorôb liečili domácou medicínou. Vriacou vodou zaliali bylinky, pridali pálenku, med, cesnak a loj. Každý mal svoj vlastný recept, ale všetci ho volali čaj.

Ako plynul čas, krajina a ľudia sa menili, ale čaj zostal. Posledných 60 rokov sa z neho stala obľúbená pochúťka na horských chatách v Tatrách.

Znovuzrodenie

V roku 2003 Tatranský čaj uzrel svetlo sveta. Zo všetkých tradičných receptov vybrali to najlepšie a vytvorili TATRATEA, ktorý sa vyrába sa v Kežmarku. Samozrejme neostal tam, ale vyrazil do sveta a momentálne ľudia po celom svete môžu objavovať jeho rôznorodé podoby a príchute.

Základ:

Čierny čaj – Čajové lístky z indickej provincie Assam pomaly macerujú v studenom alkohole, aby získali sviežu arómu, čajovú chuť a silno-tmavú farbu.

Dubové hobliny – z posvätného stromu Slovanov – namáčajú v jemnom liehu. Jeho mohutná sila necháva svoju typickú stopu v osobitej chuti TATRATEA.

Byliny a korenia – ich správna kombinácia vytvára unikátnu synergiu prírodných chutí. Lieh z nich pomaly oslobodzuje esencie, ktoré tvoria základ chute.

TATRATEA 101 – Ako sa vyrába Tatranský čaj?

Zdroj: tatratea.com

MACERÁCIA – Kúzlo spočíva v samostatnej dvoj- až trojstupňovej macerácii, ktorá vytiahne to najlepšie zo všetkých ingrediencií a vytvorí tak srdce a dušu Tatratea.

FILTRÁCIAPočas filtračného procesu sú zachytávané drobné čiastočky z bylín a korenín. Nápoj zároveň získava svoju iskrivú priezračnosť.

ZRENIEOsem týždňov zrejú všetky zložky spoločne v jednom tanku, kým sa pôsobením kyslíka a času jemne premiešajú.

O 60 DNÍ ->

VODAPramenitá horská voda vlieva do čaju silu slovenskej prírody. Každá fľaša tak ukrýva kúsok Tatier.

PRIDANIE INGREDIENCIÍ – Aby sme dosiahli skvelo vyváženú chuť, musíme pridať ešte niekoľko ďalších prísad.

Alkohol – Lieh je vyrobený z melasy z cukrovej repy a dodáva k finálnej chuti jemne sladký tón.

Cukor – Klasický cukor je tepelne invertovaný na monosacharidy – glukózu a fruktózu, aby ich organizmus dokázal jednoduchšie spracovať.

Ovocné destiláty – Vyrobené z prvotriedneho ovocia pridávajú komplexnej chuti ďalší rozmer.

Výťažky z ovocia – Koncentrácia toho najlepšieho zo starostlivo vybraného ovocia prináša viac plnej chuti.

Prírodné arómy – Vôňa zrelého ovocia ešte zvýrazňuje celkový zážitok z vychutnávania si TATRATEA.

ODPOČÍVANIE – Po šiestich týždňoch prichádza na rad posledný krok.

PLNENIE & BALENIE – Plní sa do fliaš a ručne balí.

Zdroj: tatratea.com

Čo skrýva samotné logo značky?

Ako sa orientovať v rôznych sériách?

Prvá séria – čajová

22% Kokos
32% Citrus
42% Broskyňa
52% Original
62% Lesné ovocie
72% Zbojnícky

Druhá séria – ovocná

17% Mlieko a čaj
27% Arónia a čierna ríbezľa
37% Ibištek a červený čaj
47% Kvetový
57% Šípka a rakytník
67% Jablko a hruška

Tretia séria – bylinná

35% Bylinný
35% Horký

TATRATEA OCENENIA

2008 New Millennium Award, Roma – Medzinárodná cena za kvalitu; Interdrink, Moscow
2009, 2012, 2016 Danubius Gastro, Bratislava
2010 Zlatý Klinec, Bratislava, okrem toho aj: Horeca Gastrofood, Krakow; Best Drink, Kiev; European Design Awards, Rotterdam; Best Beverage Institute, Chicago; International Spirit Challenge, London; Red Dot Design, Essen; Penta Awards, Shanghai; Sial Trends and Innovations Award, Paris; Obalovy Oskar, Slovinsko
2011 World Spirit Competition, San Francisco; Národná cena za dizajn, Bratislava
2012
China Spirits Award, Hong Kong
2013 International Wine and Spirit Competition, London; Riga Food – Zlatá medaila za obalový dizajn pre Tatratea
2019, 2020, 2021 Najdôveryhodnejšia značka, Bratislava
2022 Značka kvality, Bratislava

Navštív našu stránku a nájdi tvoju obľúbenú variantu alebo vyskúšaj niečo nové.